In de zomer van 1993 ontstond bij dominee Knoeff en een aantal jongeren uit Hoofddorp het idee om een jongeren koor op te richten. Hans van Noord, bekende Hoofddorpse organist en muziekdocent, werd benaderd om het dirigentschap op zich te nemen. Hans reageerde in eerste instantie wat afwachtend: “Kom maar terug als je 40 leden bij elkaar hebt”. Dit bleek, verrassend genoeg, makkelijk haalbaar want in november hadden zich al 60 mensen aangemeld! In januari 1994 begon het koor met repeteren in de Juliana van Stolbergschool in Hoofddorp. De veelal onervaren zangers kregen onder leiding van Hans van Noord snel de smaak te pakken. Wat was het een ervaring voor velen om voor het eerst een lied vierstemmig te zingen! Everybody gonna pray en living close waren de eerste twee nummers die in de map gestopt werden. Het repertoire breidde zich steeds verder uit, waarbij goed gelet werd op een mix tussen Nederlands / Engelstalig en rustig / vlotte nummers.

1Omdat het koor nog steeds geen naam had, werden de leden uitgedaagd een goede naam te verzinnen. Dit resulteerde in de naam Interkerkelijk Jongerenkoor Desire. Behalve zangers, ging Hans van Noord ook opzoek naar mensen die een instrument konden bespelen. En zo ontstond het combo, bestaande uit dwarsfluit, basgitaar, drums, trompet, saxofoon en piano/synthesizer. Hans van Noord schreef de muziek voor het combo altijd zelf.

2 3 4

In juni 1994 verleende het koor voor het eerst zijn medewerking in een dienst in de Marktpleinkerk. Dit optreden was zonder meer een succes te noemen.

In de jaren die volgde, verplaatste de repetities zich van de school naar de Hoofdvaartkerk en later naar de Marktpleinkerk. Het koor verleende vele optredens zowel binnen als buiten de Haarlemmermeer. Naast zingen was er ruimte voor gezelligheid; barbecues, bowlingavondjes, karaoke, duin-stepsafari, weekendjes weg, beachvolleybal, autorally, bezoekje aan de kerstmarkt in Duitsland, etentjes…. Te veel om op te noemen. Jaarlijks organiseerde het koor een concert, vaak met een gastoptreden. Hans van Noord was hierin altijd de spil. Zo kunnen we terug denken aan concerten in schouwburg De Meerse waar het koor, samen met harmonie orkest Excelsior, een concert gaf. En ook een keer met Remco Hakkert.

Vele anderen, waaronder Double G, de bigband Haarlemmermeer, het jeugdsymfonieorkest en Cantamus, luisterden concerten van Desire op. Ook mocht Desire bij menig bruiloft komen zingen, want er ontstond onder het zingen ook nog wel eens iets ander moois! En een hoogtepunt welke hier zeker genoemd moet worden, was de reis van Desire naar Hongarije in 2001. Het koor trad diverse malen op en had zelfs het Hongaarse volkslied ingestudeerd! Dit tot grote ontroering van de Hongaarse luisteraars. Het hele koor werd vervolgens bij de Hongaarse dominee thuis ontvangen en voorzien van allerlei lekkers. Een indrukwekkende reis. Het koor heeft samen met Hans drie cd’s opgenomen. Te weten de cd Zingt van het oude lied. Een cd waar meerdere koren Nederlandstalig repertoire zingen en waar Desire speciaal voor gevraagd werd. De eerste cd die helemaal is ingezongen door Desire heet Faithful and True en de laatste cd werd opgenomen tijdens het concert en kreeg de titel Desire Live.

En zo zijn 20 jaar omgevlogen. Met wisselende leden, heel veel verschillende liederen maar altijd die vertrouwde persoon voor het koor: Hans van Noord. Het was dan ook schrikken toen bekend werd dat Hans zijn stokje ging overdragen aan een nieuwe dirigent. Een mooi afscheid volgde en wat blijft is een geweldige muzikale basis, waarop we verder gaan borduren..